Chips gjorda av bruna bönor

- knaprigt och gott från Öland

den 14 augusti 2011

Eftersom jag har en bror som är superallergisk mot mjölkprotein så stör det mig enormt att de flesta snacks på marknaden innehåller mjölk på ett eller annat sätt. Okej, om man köper chips med sourcream & onion-smak så är man ju beredd på det. Men varför i vanliga chips? Därför blev jag väldigt glad när jag hittade chips gjorda på öländska bruna bönor i en butik här på Södermalm i Stockholm. De hade smakerna "Vinterfest - äkta tryffel" och "Örter", men det verkar finnas fler, bland annat en som heter "Sommarparty", haha!

Tryffelchipsen var inte riktigt min grej. Tyvärr har tryffel en tendens att ta över och bli för stark i vissa rätter och så även här, även om jag åt upp hela påsen. Chipsen med örtsmak var dock en riktig fullträff! God smak, lagom salta och härligt knaprig konsistens. Jag bjöd min chipsälskande brorsa på dem när han var här, och det blev inte en smula kvar i påsen.

Chipsen innehåller inga skumma grejer: bönor, raps- och solrosolja, potatismjöl, kryddor och salt. Tyvärr tycker jag att det är dyrt med 40 kronor för en påse på 50 gram, men det kanske är billigare på andra ställen?

Som ni ser visade även min katt stort intresse för chipsen.

 

/Eva Häggmark


Bloggen

Visa hela bloggen >

sajten skapad av Prosper Development och drivs med CornerstoneCMS