Seminarium 3 Baljväxters roll för en god hälsa

- vilken trevlig kväll!!!

den 18 april 2012

Ikväll hade baljväxtakademins sitt tredje och sista seminarium för vårterminen i Lund. Tidigare har vi hört Georg Carlsson från SLU prata om baljväxters roll för ett hållbart jordbruk och företaget SPOONs om varför de valt baljväxter som affärsidé i sina färdigrätter. 

Ikväll berättade nutritionist Ulla Johansson och dietist Margareta Bensow Bacos om baljväxters roll för en god hälsa. Deras slutsats var att baljväxter är värda sin vikt i guld-även ur ett närings- och hälsoperspektiv.

Efter det fantastiskt fina och inspirerande föredraget bjöd Henric Sauer, köksmästare på Malmstens fisk och kök på en härlig vårinspirerad festmåltid. Bönor och linser var huvudingredienser och det kändes ju extra bra nu är vi fått reda på hur bra de är både för vår hälsa och miljön.

Stort tack, Ulla, Margareta, Henric och alla ni som kom och lyssnade och minglade, för en riktigt trevlig kväll!

 

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera


Vill du kommentera blogginlägg? Registrera dig och logga in!


Behåll mig inloggad


Senast i bloggen

Visa hela bloggen >